Vücut Şekline Göre Elbise Seçimleri Neler Olabilir?

Vücut Şekline Göre Elbise Seçimleri Neler Olabilir?

İnce Vücutlar

Moda denilince akla sadece trendleri takip edip, en güzel elbiseleri bulup onları giymek değildir. Kadınlarda bunu çok iyi bilirler, her kadın modayı takip eder ama her zaman kendine yakışanı seçer ve kendi stilini yaratarak modaya uyumlu bir şekilde giyer. Ama her seçilen parçanın üzerinizde iyi duracağı kesin değildir. Bununda belirli şartları vardır. Peki, bu şartlar nedir? Giyeceğiniz kıyafetin üstünüzde nasıl duracağını belirleyen faktörler vardır. Örneğin; saç renginiz, ya da cilt tonunuz, bunların hepsi bir etkendir ama bunlardan ayrı olarak bir elbisenin size yakışmasını sağlayacak en önemli etken ise “vücut” şeklinizdir. Vücut şeklinize uygun bir elbise seçmediğiniz sürece o elbisenin size yakışmayacağını bilmeniz gerekmektedir. Kadınlarda Görülen 5 Vücut Şekli ve Bu Vücutlara Göre Giyim Önerileri

Atletik Vücutlar

Bu vücut yapısı; uzun bacak ve kollar, dar omuzlar ve küçük göğse sahip kadınlardır. Kıvrımlı bir vücut yapasına sahip olmadığından dolayı, kalça ve göğüs ölçüleri neredeyse aynıdır. Bel ölçüleri de aynı sayılır. Bu vücut hatlarına sahip insanlar çok şanslıdır, çünkü hangi elbiseyi giyerse giysin yakışacaktır. Vücudunuzda kıvrımlar varsa bunların dikkat çekmesini sağlayabilirsin, elbise seçimlerinde kıvrımlarını ortaya çıkarabilirsen çok şık bir görüntü yakalayabilirsin, Katlı ve fırfırlı olan elbiseleri giyerseniz, daha kıvrımlı ve hacimli bir görüntü yakalarsınız. Her elbisenin yakıştığını söylemiştik, bunun yanında sırt dekoltesinin çok olduğu bir elbise giyerseniz çok seksi ve şık bir kombin yapabilirsiniz. Kollar ve karın bölgesinin kaslı olduğu vücut tipine sahipseniz çok seksi görüneceğinizden şüpheniz olmasın. Düz kalçalara ve geniş omuzlara sahipsiniz. Çoğu kadın fit bir vücuda sahip olmak ve her istediğini giymek istediğinden aslında kadınların sahip olmak isteyip de sahip olamadıkları bir vücuda sahipsiniz. Düz yapılı bir vücuda sahip olmanızdan dolayı feminen bir görünüm yakalayamazsınız ve buda sizi rahatsız edecektir. Vücut hatlarınız size seksi bir görünüm kazandıracağından bunu kullanmalısınız. Kısa ve dar elbiseler giyerek hatlarınızı ortaya çıkarabilirsiniz. Yüksek bel ve kalem etekler sayesinden inceliğinizi göstermeli, günlük elbiselerinizi seçerken skinny Jean kotlar giyebilirsiniz. Bluz seçerken ise kısa üstler seçerseniz, karın kaslarınız ön plan çıkar ve yine seksiliğiniz ortaya çıkar.

Kum Saati Vücutlar

Bu vücut tipleri genellikle Türklere özgü bir vücut tipidir. Balık etli dediğimiz kadınlardır aslında kum saati vücutlar. Büyük kalçalar, büyük göğüsler ve ince bir bel, Kum saati vücutlar; bikinili ve çıplak hallerinde çok seksi kadınlardır ama moda olan elbiseleri giydiklerinde üzerlerinde kötü gözükebiliyor. Eğer siz de bu tarz bir vücuda sahipseniz, belinizin ince olduğunu gösteren elbiseler seçmelisiniz ve bunu vurgulamalısınız. Dar elbiseler ve kalem etekleri tercih etmelisiniz. Hareketli olmayan basit üst elbiseler kullanın. Hafif göğüs dekoltesi ile seksi bir görünüm oluşturun. Bu sezon moda olan büyük kolyeler ise göğüs dekoltene uyum sağlayacak ve göğüslerinin daha büyük gözükmesini sağlayacaktır.

Elma Vücutlar

Düz bir vücuda sahip kadınların vücut tipidir. Bel, kalça ve omuz ölçüleri hemen hemen aynıdır. Bu vücut tipine sahip kadınlar mükemmel derecede bacaklara sahiptirler ve bunu kullanmak zorundadırlar. Bunu göstermek ve etkilemek için çok iyi kombinler oluşturmalı ve derin yırtmaçlar kullanmalısın. Bol elbiselerle, topuklu model ayakkabılar kullanarak iyi kombinler yapabilirsin. Göbeğini bu şekilde saklarken bacaklarını ön plana çıkararak seksi bir görünüm oluşturabilirsin. Eğer göbeği göstermemek istiyorsanız korse kullanarak daha kıvrımlı bir vücut yapınız varmış gibi gösterebilirsiniz. Bol paça, yani İspanyol paça pantolonları sakın kullanmayın. Skinny pantolonlar ve bol bluzlar kullanarak çok güzel kombinler oluşturabilirsiniz.