Yük Asansörleri Nerelerde Kullanılır?

Yük Asansörleri Nerelerde Kullanılır?

Yük Kapasitesi Artırılabilir

630 ile 1600 kilo arasında değişen yük asansörleri, sağlık sistemlerinde 2500 kilograma kadar ağırlık taşıyabilir. İnsan asansörleri alışveriş merkezleri, hastaneler, okullar gibi kamusal alanlarda kullanılabilirken yük asansörleri inşaatlar, otoparklar, fabrikalar, çimento fabrikaları ve depolar gibi çok farklı alanlarda kullanılabilirler.

Zamandan ve Paradan Tasarruf Edin

Yük asansörlerin içine, taşınacak eşya ile birlikte insanlar da girdiği için bakım ve onarımları önemlidir. Yük asansörlerinin kapasitesi palanga adı verilen özel bir sistem sayesinde artırılır. Kule vincin giremediği alanlarda büyük bir avantaj sağlayan yük asansörü modelleri inşaat işlerinin kolaylaştırılmasında önemli bir rol oynar.

Tüm Eşyalar Saniyeler için Başka Katlarda

Yük asansörleri içerisinde bulunan büyük platformlar, eşyaların ve diğer ağır yüklerin taşınmasına yardımcı olur. Bazı yük asansörlerinin içerisinde insanların binmemesi için sistematik kumanda modülleri vardır. 500 ile 13.000 kilo arasında üretilebilen yük asansörleri zamandan ve paradan tasarruf edilmesini sağlar. Yük asansörleri, insan gücünün daha az kullanılmasına ve zamandan tasarruf edilmesini sağlar. İş gücü kaybını önemli ölçüde azaltan yük asansörleri sayesinde arta kalan zamanda farklı işlemler tamamlanabilir. Bu nedenle yük asansörlerinin ihtiyaç duyulduğu alanlarda olması bir gereklilik değil, bir zorunluluktur. Tıpkı insan asansörleri gibi bu modellerin de düzenli olarak bakım ve onarımlarının yapılması gerekir. Farklı boyut ve şekillerde üretilebilen yük asansörleri, ihtiyaca uygun olarak farklı taşıma kapasitelerine de sahip olabilir.